PowNed

Koeman pleurt Bergwijn uit selectie Oranje om transfer naar 'zandbak' Saudi-Arabië

De zomerse transferperiode is voorbij en bij voetbalclub Ajax zullen ze in hun handjes wrijven: niet alleen is het gelukt om Steven Bergwijn (26) te slijten aan de Saudische club Al-Ittihad, maar het is ook nog eens gelukt om daar ruim 21 miljoen (!) euro voor te vangen, en dat bedrag kan zelfs nog oplopen. Dat je nog zoveel voor zo'n uitgerangeerde voetballer kunt vangen, is eigenlijk een wereldprestatie.

  1. Laatste nieuws

Voor Berwijn zelf is het ook wel lekker. Naar verluidt gaat hij daar in drie jaar tijd ongeveer 27 miljoen euro netto verdienen. KATSJING! Afijn, Ronald Koeman (dat is nog steeds onze bondscoach) snapt desondanks maar weinig van het feit dat Bergwijn bij Ajax vertrekt en zal hem dan ook niet meer oproepen voor het Nederlands elftal. "Dat boek is in principe dicht", zei Koeman op de persconferentie van vandaag in Zeist.

Niet dat we Bergwijn bij het grote Oranje erg gaan missen, maar Koeman is boos: "De sportieve ambitie voert hier niet de boventoon. Hij heeft mij ook niet om advies gevraagd. Ik denk dat hij wel weet wat ik had gezegd", aldus Koeman, die Bergwijn op het EK nog de nodige speeltijd gaf. "Het moet altijd gaan om het sportieve, niet om het financiële. Hij had toch ook bij Ajax kunnen blijven? Volgens mij betalen ze daar ook wel oké."

Zo, Bergwijn weet ook weer waar hij staat! Toch is het wel een tikkeltje hypocriet van onze Koeman, aangezien hij Wijnaldum (die staat te ballen in dezelfde zandbak, maar dan bij Al-Ettifaq) wel per se mee moest naar het EK, maar dat lag volgens Koeman anders: "Ik vind dat je dat niet mag vergelijken. Georginio had een probleem bij Paris Saint-Germain. Saudi-Arabië was het enige land waar hij nog heen kon. Bovendien is hij een stuk ouder dan Bergwijn."