PowNed

Leerlingen kennen geschiedenis niet: 'Auschwitz nep, 7 oktober schuld van Israël'

Het is droevig gesteld met de historische kennis van leerlingen op middelbare scholen. Dat wisten we al, maar De Telegraaf pakt uit met een alarmerend artikel dat het momenteel echt om te huilen is.

  1. Laatste nieuws

Zo schijnen leerlingen van tegenwoordig hun 'historische kennis' vooral van sociale media te halen, met alle ellende van dien: "Ik hoor regelmatig leerlingen met theorieën van sociale media, zoals dat het Westen de oorlog in Oekraïne begonnen is of de Gaza-oorlog vanaf 7 oktober puur de schuld van Israël is. Laatst was er een leerling die gehoord had dat de gaskamer in Auschwitz nep was", aldus een docent.

En aangezien de leerlingen van nu de beleidsbepalers van morgen zijn, is dit schokkend. Gelukkig is het vak geschiedenis uitgevonden zodat leerlingen kritisch leren kijken naar het verleden en naar bronnen, zodat ze de huidige complexe maatschappij kunnen begrijpen en fake news eruit kunnen filteren.

Oh nee! "Intussen is de waardering van geschiedenis vooral achteruitgegaan" en "Middelbare scholen trekken er steeds minder uren voor uit en de geschiedeniskennis neemt af" en "Nederlanders weten meer van voetbal dan van geschiedenis".

Huilen. Dit is dus niet verbeterd: