PowNed

LOL: Nederland eist dat de Taliban stopt met schending van vrouwenrechten en dreigt met sancties

De conservatieve haatbaarden in Afghanistan zijn waarschijnlijk niet heel erg lekker wakker geworden vanochtend toen ze aan de ontbijttafel lazen dat het grote en machtige Nederland het land wil gaan vervolgen voor het schenden van vrouwenrechten. Nederland wil namelijk gelijkheid tussen man en vrouw en dat moet overal en dus ook in het Afghanistan van de Taliban! Samen met Duitsland, Canada en Australië heeft Nederland harde eisen gesteld. Als de Taliban niet binnen zes maanden overal een regenboogvlag heeft hangen en mini-bikini’s niet gewoon toestaan, stappen zij naar het Internationaal Gerechtshof (ICJ).

  1. Laatste nieuws

Wij weten natuurlijk niet precies wat er in de hoofden van de leiders van de Taliban omgaat, maar wij kunnen ons voorstellen dat zij bijna stikten van het lachen toen zij dit staaltje spierballentaal tot zich namen. Inshallah dit, inshallah dat, zei de ene baard tegen de andere. Nederland? Waar ligt dat? Pak jij de Bosatlas er eens even bij. Is Nederland echt een land of is het een provincie van Duitsland? Zoek eens op! En wat moeten wij van Nederland? Vrouwen als gelijke zien? Whahahaha. 

Nee, daar gaat de Taliban natuurlijk nooit aan beginnen. Het is een beetje hetzelfde om aan een BMW-rijder te vragen de fiets te pakken. Aan sommige dingen kan je simpelweg niet beginnen. Waar dit domme staaltje buitenlandse politiek dan ook vandaan komt, geen idee. De kans dat de Taliban zich ook maar iets aantrekt van wat voor uitspraak van wat voor Hof uit Europa dan ook, is natuurlijk nihil. Misschien wist Caspar Veldkamp, namens NSC onze minister van Buitenlandse Zaken, het niet, maar de Taliban bestaat uit fundamentalistische moslims en moslimstrijders die de hele dag met kalasjnikovs in de lucht schieten. Met andere woorden: die zijn druk met andere dingen dan vrouwenrechten. Wat heeft de Taliban ermee te maken dat Afghanistan in 2003 ooit een keer een convenant van de VN hierover heeft ondertekend? Niks toch?! Vrouwen als gelijke. Ze zijn gek in het Westen!

Als je wil dat die lui zich gaan gedragen, moet je wat tankbataljons die kant opsturen en ze van jetje geven. Een aangetekende brief verzenden naar Kabul is volkomen zinloos en lachwekkende symboolpolitiek.