PowNed

LOL: Verplichte buscombi van tien minuten voor fans Katwijk tegen Quick Boys

Quick Boys tegen Katwijk, de wedstrijd in het vaderlandse amateurvoetbal (in de Derde Divisie) is een beetje zoiets als de wedstrijd Ajax - Feyenoord, maar dan in Katwijk. Dan denkt u misschien: PowNed, overdrijven we hier nou niet een beetje? Nou nee: de spanning tussen de twee clubs is om te snijden, compleet met fans die zich niet kunnen gedragen.

  1. Laatste nieuws

Zo liep het twee jaar geleden compleet uit de hand toen fans van beide clubs vuurwerk naar elkaar gooiden en er zelfs kinderen gewond raakten door fakkels. Hierdoor zijn de fans van Katwijk al een paar jaar niet meer welkom bij de uitwedstrijd tegen de oude club van Dirk Kuijt, maar de aankomende editie weer wel. Alleen: ze moeten dan wel verplicht met de bus reizen en die bus doet er welgeteld 10 minuten (!) over.

Je vraagt je toch een beetje af waar het mis is gegaan in onze maatschappij als je bij een AMATEURDUEL tussen twee clubs uit hetzelfde dorp fans verplicht met de bus moet laten komen, omdat anders de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Nu zou je de hypothese kunnen opwerpen dat het wellicht ook iets te maken heeft met de Katwijkers zelf, maar helaas komt ook in de rest van het land geweld in het amateurvoetbal erg vaak voor.