PowNed

Man (22) perst meisje (12) af met naaktfoto's, papa plaatst foto dader op internet

Kijk, het recht in eigen hand nemen mag misschien officieel niet maar het zorgt er tenminste wel voor dat er wat beweging in de zaak komt! Hulde voor de vader van een meisje van 12 dat werd afgeperst door een of andere smeerbeer die geld wilde zien nadat ze een naaktfoto naar hem had gestuurd. De vader vond het politie-onderzoek wat lang duren en plaatste een foto van de man online. Nu mag de verdachte zich verantwoorden voor de rechter.

  1. Laatste nieuws

De politie kon de man uit Alkmaar blijkbaar zelf niet opsporen, maar toen de vader de foto online had gezet kon het ineens wel! Het 22-jarige heerschap had op dat moment de naaktfoto’s van het slachtoffer nog op zijn telefoon staan (domme sukkel). Om die reden wordt hij nu niet alleen  aangeklaagd voor afpersing maar ook voor het bezit van kinderporno. Ook eisen de ouders van het slachtoffer ruim 1600 euro aan smartengeld en schadevergoeding, meldt De Telegraaf.

Maar waarom zou je als 22-jarige een meisje van 12 afpersen? "Het ging niet goed met mij en ik was verslaafd aan lachgas. Toen ik die naaktfoto’s binnen kreeg, dacht ik dat ik daarmee geld kon verdienen om lachgas te kunnen blijven gebruiken. Ik heb geen idee wat mij heeft bezield, maar ik schaam me nu enorm", aldus de man voor de rechtbank.

Juist ja, de officier van justitie eiste een half jaar celstraf, waarvan drie weken onvoorwaardelijk en een taakstraf van 200 uur. De rechter doet 5 september uitspraak.