Aanhouding

Man op station Den Helder in elkaar gebeukt door 'groep jongeren', 8 aanhoudingen

Het was afgelopen weekend weer eens raak, deze keer op het treinstation van Den Helder-Zuid. Een 'groep jongeren' heeft daar gisteren rond 13.30 uur een man volledig de vernieling in gebeukt. De politie heeft acht leden van deze 'groep jongeren' in de kraag gevat.

  1. Laatste nieuws

Wat precies de reden was dat deze 'groep jongeren' over ging tot de mishandeling van de man, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de man werd opgewacht op het station, waarna een vechtpartij ontstond in de intercity naar Nijmegen. Ook is duidelijk dat getuigen hebben gemeld dat onder meer een stok en scooterkettingen zijn gebruikt bij de mishandeling.

Blijkbaar is dat heel normaal binnen zulke 'groepen jongeren'. De hoofdconducteur vertelt dat hij zelf 'moest bukken om niet gewond te raken'. Het treinstel is leeggehaald door ter plaatse gekomen politie en Marechaussee. Met een grijphaak is bewijsmateriaal uit een naastgelegen sloot gehaald, meldt De Telegraaf.

Fijn hรจ? Zo'n 'groep jongeren'? De acht zijn in de kraag gevat en worden na ongetwijfeld een stevig gesprek waarbij heel hard 'foei' geroepen wordt, weer veilig en wel huiswaarts gestuurd. Het slachtoffer moest trouwens met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht.