PowNed

Maniak Wout Weghorst wil holistische school zonder docenten starten

Wout Weghorst (31), iedereen die hem weleens over het veld heeft zien briesen ziet direct dat hij een vreselijk maniakaal en overdreven is. Hij is dodelijk vermoeiend, zwaar irritant, waanzinnig, ENORM pretentieus en heel erg Arie Boomsma. Weghorst lijkt ons daarom niet bepaald de juiste man om zich te bemoeien met het schoolsysteem in Nederland en toch is dat precies wat de minst begaafde spits die het Nederlands Elftal ooit heeft gehad doet. Hij wil een holistische school oprichten in Twente. God verhoede.

  1. Laatste nieuws

Voor de duidelijkheid: dat Weghorst een school wil starten is een HEEL SLECHT PLAN. Weghorst is iemand die het maximale uit zijn voetbalcarrière heeft gehaald door enorm intens te zijn, door alles te overdrijven, door elke dag weer gekmakend actief te zijn, door heel hard te rennen en heel erg bezig te zijn met visualiseren, imagineren en manifesteren. Good for him en tijdens een EK is het best leuk, zo'n maniakale gek op tv, met zijn Jezus-kruisje in zijn oor, maar hoezo denkt hij dat hij de aangewezen man is om een school op te richten? En niet zomaar een school, maar een holistische!

Meneer heeft namelijk samen met de stichting Heel Wijs bedacht dat het voor kinderen beter is als zij worden grootgebracht door coaches in plaats van door docenten. Zij willen een school zonder toetsen en huiswerk, zonder vakinhoudelijke leerkrachten, zonder curriculum, zonder concrete meetbare leerdoelen en zonder onderwijsinspectie. In plaats daarvan gaan de kinderen buitenschools leren vanuit, jawel, de holistische benadering! De nadruk moet komen te liggen op de natuur, verbinden, zelfontwikkeling en zelfredzaamheid. Hun missie, zoals omschreven op hun website: ‘Het integreren van een holistische benadering in het onderwijs, waarbij kinderen op een speelse manier hun unieke talenten kunnen ontdekken.’

 'Adem in, adem uit, Lente. Sluit je ogen. En hoe voel je je daarbij? Waar zit de emotie? Je bent een mooi kind. Je kan alles. Vind jij jezelf een acht? Dan ben je een acht. Visualiseer maar een acht. Jij bent een acht. Voel de boom. Voel het gras. Knuffel de boom maar. Rol maar door het gras. Is het gras groen? Of oranje? Is het een paarse dag voor jou of een blauwe dag? En hoe voelt dat dan? Liefde Lente, liefde.'

Zo gaat dan dan. Kots.

Dat de plannen serieus zijn, blijkt uit het feit dat Weghorst en de zijnen al druk bezig zijn met het vinden van een locatie voor de school. Godzijdank is dat nog niet gelukt, aldus de Tubantiaaaaaaa.