PowNed

Max Verstappen moet 'schoffelen' voor grof taalgebruik tijdens persco

F*ck! De internationale autosportfederatie FIA heeft Max Verstappen keihard gestraft voor zijn taalgebruik tijdens een persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Singapore. 'Onze Max' had gezegd dat zijn auto 'fucked' is en dat werd niet zo leuk gevonden, nu heeft hij een taakstraf aan zijn broek hangen.

  1. Laatste nieuws

Want de Formule 1 is een sport (?) waar deftigheid hoog in het vaandel staat, blijkbaar. Voorzitter Mohammed Ben Sulayem van de FIA had donderdag dan ook de Formule 1 verzocht om het grove taalgebruik van de coureurs aan te pakken. Het ging hem dan met name om het vloeken over de teamradio, dat ook wordt uitgezonden op televisie. Het stoort hem dat het woord 'fuck' zo vaak valt. "Ze zeggen dat woord hoe vaak niet per minuut? We zijn geen rappers, het hoort niet in de autosport."

En zo is het. Maar wat doet Max vervolgens? Hij zegt het toch! Tijdens een persconferentie nog wel. Vandaag moest hij zich dan ook melden bij de stewards, hij probeerde nog uit te leggen dat hij hier in Nederland is opgegroeid met het woord 'fuck', maar bood tegelijk zijn excuses aan voor het gebruik ervan. Wat voor 'taakstraf' hij krijgt is niet helemaal duidelijk, maar de vorige keer moest hij twee dagen meelopen met stewards bij de Formule E in Marrakech. Heftig!

Overigens is hij hier blijkbaar wel een beetje van de leg van. Het gaat dit weekend helemaal fout tijdens de vrije training. Na een vierde tijd in de eerste, heeft Max Verstappen in de tweede sessie in Singapore slechts de vijftiende tijd genoteerd.