PowNed

Middelbare school voert totaalverbod mobieltjes in, iedereen over de zeik

LOL. Middelbare school het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland heeft het in de laatste nieuwsbrief van het schooljaar gewaagd om in dit digitale tijdperk een totaalverbod voor mobieltjes aan te kondigen. Nu is iedereen - leerlingen én de ouders - totaal over de zeik.

  1. Laatste nieuws

Althans, bij het AD beweren ze dat de aankondiging in de brief 'menig wenkbrauw deed fronzen'. Zoals jullie ongetwijfeld weten is het sinds 1 januari in Nederland verboden om tijdens de lessen de mobiele telefoon te gebruiken, maar deze school gaat dus ook in de pauzes terug naar het stenen tijdperk.

Het valt ook allemaal niet mee: moeten die tieners ineens niet alleen tijdens de les net doen alsof ze ook in de fysieke wereld een bestaan hebben, nu moeten ze ook in hun pauzes interesse tonen in elkaar en sociaal doen. Ook voor de ouders is zo'n mobieltjestotaalverbod maar lastig. Hoe moeten ze in hemelsnaam aan hun kroost duidelijk maken dat pappie en mammie toch niet in de gelegenheid zijn om hen op te halen? Moeilijk, moeilijk...

Maar bij de school zijn ze vastbesloten, zegt de leiding tegen de krant. Speciaal om de tieners te laten zien wat je óók kan doen in plaats van eindeloos door Instagram te scrollen, bieden ze tafeltennis, voetbal en ander spellen in de aula en op het plein aan. Dat kan ook!