PowNed

Moskee in Den Haag steunt vrouwenbesnijdenis: 'Schandalig!'

De As Soennah Moskee in Den Haag is ronduit walgelijk bezig door schaamteloos propaganda te verspreiden over vrouwenbesnijdenis. Ja, je leest het goed: in 2024 probeert deze moskee vrouwenverminking te promoten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Terwijl iedereen met een beetje gezond verstand walgt van deze middeleeuwse praktijken, blijft burgemeester Jan van Zanen stilzitten. Zelfs nu Femmes for Freedom een rechtszaak heeft aangespannen om deze misdaden te stoppen, houdt de Haagse  burgemeester zich doodleuk afzijdig. Hoe is het mogelijk?

  1. PowNews
  2. Laatste nieuws

"Mannen proberen op deze manier vrouwen hun eigendom te maken" zegt Rita Verdonk, raadslid van Hart voor Den Haag. Terwijl de moskee vrouwen probeert te verminken, zit het stadsbestuur met de handen over elkaar. En nog erger: de burgemeester weigert de pers te woord te staan. Waar is de transparantie gebleven? Je moet je beleid toch kunnen verantwoorden? Maar nee hoor, lekker zwijgen over vrouwenrechten.

We gingen langs bij de moskee om verhaal te halen en ze ontkennen alles. Volgens hen hebben ze "nog nooit van vrouwenbesnijdenissen gehoord". Vrijheid van religie zou nooit verminking van vrouwen moeten betekenen. 

Bekijk hier hoe de confrontatie ging: