PowNed

Nederlander (30) zwaargewond door messteken in Barcelona bij brute horlogeroof

Barcelona is de stad van het strand, paella, topless zonnen, crema catalana, Cruijff en godvergeten mooie vrouwen, maar het is ook oppassen geblazen daar. Zaterdagochtend rond half zes raakte een Nederlandse toerist zwaargewond toen meerdere overvallers op het strand zijn horloge wilden stelen. De politie heeft twee minderjarige buitenlanders gearresteerd. Dat melden lokale media. De Nederlander is zwaar bloedend overgebracht naar het ziekenhuis.

  1. Laatste nieuws

Op foto's is te zien dat hulpdiensten zich direct over de 30-jarige Nederlander ontfermen. Volgens de lokale nieuwssite El Caso droeg de Nederlander een horloge ter waarde van 700 euro van het luxe merk Philipp Plein. Op het strand van Somorrostro, nabij vele uitgaansgelegenheden, zou hij belaagd zijn door een grote groep jongeren waarvan El Caso zegt dat zij waarschijnlijk afkomstig zijn uit de Maghreb, het noordwestelijke deel van Afrika. De Nederlandse man werd omsingeld, maar verzette zich tegen de overval, waarna hij met een mes werd neergestoken. El Caso schrijft dat hij ernstig gewond raakte.

De man is door snel optreden van beveiligingsdienst en de politie snel na het steekincident overgebracht naar het Hospital del Mar. Hij is buiten levensgevaar. Het horloge is beschadigd teruggevonden. De politie kon dus, zoals gezegd, snel twee verdachten arresteren. Barcelona kampt al langere tijd met overlast van straatrovers. De man op de foto is niet het slachtoffer.