PowNed

Oer-Hollands kloteweer keert terug: 'Dagelijks buien en veel wind'

Al dat lekkere weer van de laatste tijd deed ons even geloven dat we niet in een koud kikkerlandje wonen, maar gewoon ergens anders waar dagelijks een beetje normale temperaturen heersen en je gewoon over straat kunt zonder afzichtelijk regenpak van de ANWB en je half verbogen paraplu en je haar gewoon in model blijft zitten zoals dat hoort. Maar nee, gelukkig ontwaken we weer in de realiteit. De herfst keert terug en daarmee ook het typische, oer-Hollandse kloteweer.

  1. Laatste nieuws

Volgens Weeronline wordt het "behoorlijk wisselvallig met dagelijks wel een aantal buien of enige tijd regen en komt daarbij een stevige wind te staan". Oh ja, niet vergeten: de temperatuur gaat flink omlaag!  We hopen dus maar dat u genoten heeft van het weekend door een terrasje te pakken, misschien wel naar Into the Woods te gaan of gewoon lekker buiten een wandeling te maken, want dat is vanaf nu weer verleden tijd. 

Vandaag en morgen gaat het nog, maar vanaf woensdag trekken steeds actievere regenzones ons land binnen, waarmee ook koude lucht wordt binnengevoerd. "In de loop van woensdag zorgt dit vanuit het zuidwesten voor een eerste plens regenwater: op sommige plekken kan dan al 10 tot 15 millimeter vallen." Zoals gezegd neemt ook de wind toe: "Vooral woensdagavond neemt de zuidwestenwind flink toe: langs de kust en in het zuidwesten mogelijk even naar hard of stormachtig, windkracht 7 tot 8. Daarbij zijn windvlagen mogelijk tussen 75 en 80 km per uur. In de rest van ons land houdt de wind zich waarschijnlijk rustiger."

Genieten! Not.