PowNed

'Omstreden man' Mohammed Khatib toch naar Radboud Nijmegen

Maar natuurlijk! Mohammed Khatib komt toch wel naar de Radboud Universiteit Nijmegen om te spreken. Deze man kunt u vooral kennen als de zogeheten Europa-coördinator van Samidoun, een organisatie die u weer kunt kennen van openlijke steun aan Hamas en als een schijn-liefdadigheidsorganisatie die terrorisme financiert, daarom verboden in Duitsland en een mogelijk ook in Nederland. Een 'omstreden man' dus, gezellig!

  1. Laatste nieuws

Deze Khatib zal de Nijmeegse universiteit aandoen op maandag 28 oktober, dan geeft hij in het Spinozagebouw een seminar over de 'criminalisering en het verzet in de Palestijnse diaspora'. Hij zou in juni ook al op de Radboud Universiteit komen spreken, maar dat ging op het laatste moment niet door. De organisatie blies dat af omdat burgemeester Hubert Bruls besloot dat de demonstratie enkel op de parkeerplaats bij het sportcentrum mocht plaatsvinden. En daar hadden ze geen trek in.

Nu komt hij dus alsnog, wat fijn! Nu zijn wij natuurlijk wel benieuwd wat Nijmegen gaat doen om te zorgen dat deze 'omstreden man' vrijuit kan praten, zonder lastiggevallen te worden door allerlei mensen die kritiek gaan leveren op het feit dat hij Hamas wel een toffe organisatie vindt. De stad heeft daarom regels opgesteld. "Iedereen die aanwezig is, moet zich aan regels houden, staat op de uitnodiging. Dat betekent: ’geen antisemitisme, islamofobie, racisme, seksisme, homofobie, transfobie of een andere vorm van intimidatie, bedreiging en geweld'", weet De Telegraaf.

Zal vast wel zo gaan of zoiets.