PowNed

Onderzoek bewijst: OV is k*t en onbetrouwbaar, met de auto ben je overal sneller, zelfs tijdens de spits

We moeten van alles om de wereld te redden van overkokende ijsberen, maar ondertussen gaat alles mis. De auto laten staan voor het openbaar vervoer voor een betere wereld? Begin er maar niet aan. Uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat het OV in Nederland achteruit holt en dat de auto een veel betrouwbaarder en sneller alternatief is. Zelfs in de spits. 

  1. Laatste nieuws

Voor de mensen die dagelijks gebruik moeten maken van tram, trein, bus en/ of metro is het waarschijnlijk allang geen nieuws meer. Zij zijn dagelijks het slachtoffer van vertragingen, vertragingen en nog meer vertragingen. Treinen die uitvallen, bussen die niet rijden, trams die overvol zitten. Het zal je leven maar zijn. En je betaalt je ook nog eens scheel. Je loopt erop leeg en toch ben je door dat kut-OV altijd overal te laat. Lekker dan.

Fuck het OV. Het is echt drama. Dat blijkt nu dus ook uit gronding onderzoek. De reden? Het vervoersnetwerk is in Nederland totaal uitgekleed. Om de kosten te drukken natuurlijk want alles moet goedkoop in dit land zodat de winsten hoog zijn. En wij ondertussen maar betalen. Het resultaat? Bushaltes die verplaatst zijn vanuit de dorpskernen naar de rand van het dorp. Geen verbindingen tussen intercity’s en regionaal openbaar vervoer. Buslijnen die niet rendabel maar wel noodzakelijk zijn, worden rĂŒcksichtslos geschrapt. En ga zo maar door. Als passagier wordt je totaal niet serieus genomen.

Iedereen moet dus snel een auto kopen. Dan ben je van het gezeik van het OV af en zelfs in de spits ben je met een auto sneller op plaats van bestemming. Punt is wel dat het vooral voor jongeren, ouderen en mensen met een laag inkomen niet zo eenvoudig is om ‘zomaar’ even een auto aan te schaffen. En dan te bedenken dat uit de analyses blijkt dat 30 procent van de ouderen niet binnen een half uur bij zorg kan komen. 12 procent lukt dit niet binnen 45 minuten. Schandalig. Investeren in het OV dus. En rap!