PowNed

Onderzoek: Migranten in NL eenzaam, want sociale omgeving te 'Nederlands'

Jeetje zeg... Migranten in Nederland, mensen dus die in het buitenland zijn geboren maar naar Nederland zijn gekomen, zijn best wel eenzaam. Waarom? Omdat hun sociale omgeving te 'Nederlands' is. Tijd om aan de noodrem te trekken!

  1. Laatste nieuws

Dit blijkt allemaal uit onderzoek van het CBS, meldt NU.nl. Met 'te Nederlands' bedoelen we niet dat er teveel autochtone Nederlanders in de omgeving wonen (je zou zelfs kunnen zeggen dat dit op sommige plekken best meevalt, laten we eerlijk zijn), maar dat hun sociale omgeving teveel 'Nederlands' wordt doordat het de Nederlandse gebruiken overneemt. 

Wij Nederlanders zijn namelijk eigenlijk best een behoorlijk asociaal, in zichzelf gekeerd volk. Wij Nederlanders zeggen de buren nauwelijks gedag, de kleinkinderen gaan niet naar opa en oma of ze zitten alleen maar op hun mobiel te koekeloeren. En weet u wat nog als het ergste wordt ervaren? Op familiebijeenkomsten wordt steeds vaker Nederlands gesproken! En dat in Nederland, kunt u zich dat voorstellen?

Dit alles zorgt ervoor dat steeds meer migranten sociale eenzaamheid ervaren: "Van iedereen die ouder is dan vijftien en buiten Nederland is geboren geeft bijna 20 procent aan zich sterk eenzaam te voelen. Onder personen die geboren zijn in Nederland ligt dit aandeel met 9 procent een stuk lager", aldus NU.nl.

Tsja.. Dit is allemaal heel erg kut voor migranten die zich eenzaam voelen maar misschien is dat ook aan jezelf om daar wat mee te doen? Oh nee, sorry! Dit moet uit de taboesfeer getrokken worden! Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut is daarom gestart met aanvullend onderzoek.