PowNed

Onderzoek onthult: Russische schepen spioneren erop los op Nederlandse Noordzee

Verdomme, hebben wij weer! Jarenlang werd gedacht dat al die Russische schepen voor de kust in de Noordzee keurig bezig waren met wetenschappelijk onderzoek, naar de haring en de paling ofzo, maar nu blijkt dat het gewoon keiharde spionnen zijn! Oeps! Zij zouden het in onze wateren voorzien hebben op onze windparken en bij de Duitsers op een locatie in de Oostzee waar NAVO-onderzeeboten vaak duiken. Dit alles komt naar voren in een groots journalistiek onderzoek, uitgevoerd door journalisten uit meerdere landen.

  1. Laatste nieuws

In Nederland waren onze vrienden van Pointer hierbij betrokken. Dat het foute boel is, lijkt ons in ieder geval duidelijk. De Russische boten vaarden vaak een opvallend zigzagpatroon, op extreem lage snelheid en dan voornamelijk in de buurt van kritieke infrastructuur. Zo waren de neefjes van Poetin bovenmatig geïnteresseerd in de BalticConnector gaspijpleiding tussen Estland en Finland en de Europipe, een gasleiding tussen Noorwegen en Duitsland. Dat het geen incidenten betreft blijkt wel uit hoe vaak dit soort rare acties voorkomen. In Denemarken was het vijftien keer raak, in Estland negen keer, in Noorwegen acht keer, in Nederland zeven keer (!), in het Verenigd Koninkrijk vier keer, in Finland ook vier keer en in Duitsland twee keer.

Probleem is echter wel dat de Russen bij hoog en laag beweren dat het WEL om wetenschappelijk bodemonderzoek gaat. Van spionage zou absoluut geen sprake zijn! Hoe kom je erbij?! Het toeval wil echter dat volgens het zeerecht Russische schepen vrij door de EEZ-gebieden mogen varen voor, jawel, wetenschappelijk bodemonderzoek. Joh! Wat een toevallige samenloop van omstandigheden! Wat een coincidence! Geen hond die daadwerkelijk gelooft dat de Russen met wetenschappelijk onderzoek bezig zijn natuurlijk, maar ja, je kan ze ook moeilijk je wateren uitknallen. En dus dobberen ze daar lekker rond, beetje informatie verzamelen om later de boel eens lekker te kunnen saboteren.

Rot Russen! 

Er zijn in totaal 72 schepen onderzocht waarvan duizenden berichten zijn onderschept en ontrafeld.