PowNed

Oorlogszuchtige Russen gaan voortaan vol aan het Noord-Koreaanse bier

Er altijd al van gedroomd om in Rusland te genieten van een lekker Noord-Koreaans biertje samen met je beste vrienden? Dan hebben we goed nieuws. Binnenkort kan het! De twee innige dictatortjes Vladimir Poetin en Kim Jong-un zijn het er namelijk over eens geworden dat er binnenkort vele liters Noord-Koreaans bier naar Rusland geëxporteerd worden. Proost!

  1. Laatste nieuws

En dat is ook voor de Russen zelf goed nieuws natuurlijk want die hebben immers na al dat vechten in Oekraïne ook wel een lekker koud dictatoriaal pilsje verdiend! Even bijkomen tijdens een weekendje weg in Oost-Siberië, een lekker terrasje pakken in Vladivostok, met je vrienden doorzakken in Jaroslavl. Straks kan het allemaal met een heerlijke koude rakker uit Pyongyang. 

Vooral Kim Jong-un hoopt dat de Russen flink aan de Noord-Koreaanse fles gaan de komende tijd. Het land heeft de bierproductie juist flink opgevoerd voor de buitenlandse export. Het land hoopt zo meer buitenlandse deviezen binnen te harken. Iets wat broodnodig is want het land zit, zoals bekend, al geruime tijd op zwart zaad. De vraag is echter wel welk ander land dan Rusland van plan is op grote schaal bier vanuit Noord-Korea te importeren. Het is niet zo dat het land er heel lekker op staat, geopolitiek gezien. 

Dat het goed gaat tussen Rusland en Noord-Korea staat ondertussen wél als een paal boven water. Noord-Korea sloeg vorige maand nog 24 paarden en 400 geiten uit Rusland in. Hoppa! Ook bezocht Poetin in juni voor het eerst in 24 jaar Noord-Korea. Hij kreeg zelfs twee zeldzame Noord-Koreaanse Pungsanhonden cadeau van Kim Jong-un. En wie wil dat nou niet? Of ze inmiddels nog leven is echter niet bekend.