PowNed

Ophef in Groningen: OM vervolgt burgemeester Schuiling voor 'schennis van eerbaarheid'

Ophef in Groningen waar de burgemeester Koen Schuiling (65) door het Openbaar Ministerie voor 250 euro wordt beboet voor ‘aanstootgevend gedrag’ tijdens een autorit in maart van dit jaar. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk, maar de burgemeester is het er in ieder geval niet mee eens. Hij gaat in hoger beroep. Het OM in Oost-Nederland, die de zaak behandeld, blijft er op hun beurt bij dat Schuiling bestraft moet worden voor 'schennis van eerbaarheid'.

  1. Laatste nieuws

Tegen de NOS meldt de burrie uut Grunn zelf het volgende: "In maart 2024 reed ik alleen in mijn auto. Door mijn medische situatie had ik plotseling heftige buikpijn. Een poging die pijn te bestrijden is door een andere weggebruiker opgevat als aanstootgevend. Daar was uiteraard geen sprake van. Tot mijn verbazing heeft het OM toch een boete opgelegd." Hij zegt dat hij alles aan de politie heeft uitgelegd en een medische verklaring heeft afgegeven.

Wat hij precies in de auto aan het doen was, we don’t know. Je kan eraan denken dat hij misschien last heeft van zijn prostaat en even moest krabben, ofzo, en dat dat is aangezien voor een seksuele handeling, maar dat is volledig speculatief en speculeren is niet netjes. De burgemeester gaat dus in hoger beroep tegen de strafbeschikking die hij heeft gekregen van het OM en uiteindelijk zal een rechter uitspraak doen in deze zaak. Tot die tijd wil de burgemeester niets zeggen over wat hij mankeert en wat hij deed in de auto. Ook het OM kan door het hoger beroep niet verder op de zaak ingaan.

Het geruchtencircuit in Groningen draait ondertussen op volle toeren. Ook omdat de VVD'er eerder deze maand aankondigde te stoppen als burgemeester van de stad terwijl zijn termijn eigenlijk nog een jaar doorloopt. Het gedonder in de auto en zijn vervolging zou niet de aanleiding zijn van zijn besluit, maar Schuiling geeft wel toe dat dit alles het moment van afscheid nemen wel heeft versneld.