PowNed

Oranje-fans op tribune verkleden zich als Ruud Gullit, Twitter boos

Juist ja... Wij zijn hierbij officieel klaar met de huidige deugtijd. Tijdens de wedstrijd Polen - Nederland zaten er een paar mannen op de tribune die zich hadden verkleed als Ruud Gullit, u weet wel: de held die in 1988 in de finale van het EK ons land op 1-0 kopte tegen de Sovjet-Unie. Met zijn kapsel en snor van destijds een gewild karikatuur om te imiteren. En dat gebeurt dus ook weleens.

  1. Laatste nieuws

Maar ja, tegenwoordig is het 2024 en dus zijn er mensen de daar over vallen.... Niet alleen op Twitter trouwens, ook The Daily Mail (niet per se de meest betrouwbare journalistieke bron, maar toch), The Telegraph en het Duitstalige DerWesten deden een duit in het zakje. Zelfs opiniewebsite Joop.nl van BNNVARA heeft het over een "Oranjefeest ontsierd door racistische taferelen".

Jezelf verkleden als Ruud Gullit is namelijk Blackface en dat is keihard racisme!  Man, man, man. Wij roepen iedereen op om zichzelf tijdens het restant van dit EK ook te verkleden als Ruud Gullit. Te beginnen met de wedstrijd tegen Frankrijk.