PowNed

Poetin opgepast: 'Bijna helft NL'ers bereid te sterven voor vaderland'

Zo, die Vladimir Poetin kan het beter wel eventjes uit zijn hoofd laten om ons Nederland binnen te vallen. Ondanks het feit dat wij totaal geen vechtersbazen zijn, lijken we voor het eerst in lange tijd weer bereid om te vechten voor het vaderland.

  1. Laatste nieuws

Dit weten we dankzij een groot onderzoek door het Haagse instituut Clingendael, dat vandaag wordt gepresenteerd. Sinds de jaren 90 daalde de bereidheid om de wapens op te pakken steeds meer en meer want ja, er was toch geen dienstplicht (en waarschijnlijk hangt dat er ook mee samen).

Maar in tegenstelling wat je zou verwachten is daar nu verandering ingekomen. Mede dankzij al dat gedoe in Oost-Europa met die gekke Poetin, wil inmiddels bijna de helft van de bevolking het land wél verdedigen. Een derde ziet dat niet zitten en de rest weet het niet.

Nu zit er natuurlijk nog wel een verschil tussen zeggen en doen. Maar toch: er is nog hoop, hoera! Overigens blijven wij nog steeds ver achter bij de meeste andere Europese landen. Zo ligt het percentage in Noorwegen op ongeveer 90 procent en is de inzetbereidheid van de Zweden 70 procent.