PowNed

Politie en politiebonden EINDELIJK akkoord over lekker vroeg met pensioen gaan

Ajax kan opgelucht ademhalen. De politie, de politievakbonden en de minister van Justitie en Veiligheid, David van Weel, zijn het erover eens dat politieagenten de pistool lekker vroeg aan de wilgen mogen hangen. Ze hoeven definitief niet door te werken tot hun 67ste-en-een-beetje, maar mogen al lekker vutten drie jaar voordat ze AOW krijgen. Hoe chill is dat! Dit geldt voor politiemensen geboren in 1961.

  1. Laatste nieuws

Eerder was het zo dat deze dienders gewoon moesten doorwerken tot hun pensioengerechtigde leeftijd en konden zij geen gebruikmaken van de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Dat was ze tegen het zere politiebeen en dus gooiden zij rücksichtslos het werk neer. Geen politie bij risicowedstrijden in de Eredivisie, geen politie bij demonstraties van linkse gekken op de A12, geen politie op politiebureaus om aangiftes op te nemen. Een hoop gedoe en de skotoe liet keer op keer stampvoetend weten pas te stoppen met deze ongein als zij hun zin zouden krijgen.

Nou, ze hebben hun zin gekregen. Punt is nog wel dat het politiewerk dat meetelt onder de RVU onder zwaar werk moet vallen. Iemand die de hele dag op zijn gat achter een computer zit koffie te lurken zal dus wel gewoon moeten doorwerken tot hij of zij er dood bij neervalt. En terecht. Ook is afgesproken dat agenten die zwaar werk doen en wél gewoon een bijdrage willen blijven leveren aan de maatschappij en aan het politiekorps, dat met enorme personeelstekorten kampt, een extraatje krijgen. Zo wordt doorwerken beloond.