PowNed

Politie Groningen schiet in dreigende situatie, 24-jarige vrouw overleden

Slecht nieuws vanuit Groningen waar de politie afgelopen nacht uitrukte nadat zij melding kregen van een zeer dreigende en alarmerende situatie. Wat er uiteindelijk precies gebeurde daar aan de Helperzoom in de wijk Helpman is nog onduidelijk, maar de politie heeft bekendgemaakt dat een agent zich zo ernstig bedreigd voelde, dat hij zich genoodzaakt zag te schieten. Een 24-jarige vrouw kwam daarbij te overlijden.

  1. Laatste nieuws

Op X schrijft de Groninger politie: 'Op de Helperzoom in #Groningen heeft op maandag 27 mei rond 0:30 uur een schietincident plaatsgevonden. Vlak daarna is een 24-jarige vrouw uit Groningen overleden. Er is geschoten door een agent. Vanwege dit feit doet de Rijksrecherche onderzoek.' Bij het incident zijn geen agenten gewond geraakt.

Uiteraard is de lokale media, RTV Noord in dit geval, vanochtend meteen poolshoogte gaan nemen in de buurt. Overburen van de overleden vrouw zeggen dat ze afgelopen nacht rond half één wakker werden van een boel lawaai. "Er was veel ambulance en politie en we hadden meteen door dat er iets heftigs aan de hand was. We zijn heel erg geschrokken van het voorval. Dit is een rustige buurt, zoiets gebeurt hier nooit." Ze waren geen bekenden van de overleden vrouw. Wel zagen ze dat ze elke dag haar hondje uitliet. Ze woonde samen met een vriend, aldus de overburen. "We kenden haar verder ook niet, groetten elkaar ook amper." Een meisje uit de buurt gebruikt het woord 'luguber' om het drama te omschrijven.