PowNed

Porsche van meer dan drie ton knalt op A9 op vangrail, bestuurder is spoorloos

De politie keek gisteravond rond de klok van negen uur raar op toen zij op de snelweg A9 bij Zwanenburg (Noord-Holland) een zwaar beschadigde Porsche tegen de vangrail aantroffen. De alarmbellen gingen direct af, zo groot was de schade, maar tot verbazing van de agenten was de bestuurder van de sportwagen in geen velden of wegen te bekennen. Afgaande op de foto's lijkt het er sterk op dat de Porsche, met een aanschafwaarde van meer dan drie ton geen auto voor de gewone man, total loss is.

  1. Laatste nieuws

De Porsche 911 Turbo S in kwestie zou betrokken zijn geraakt bij een ongeval met een andere auto, een zogenaamde auto-ambulance, die ook beschadigd raakte, aldus een fotograaf die ter plaatse was. Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend, maar aangezien de Porsche een vermogen heeft van 650 pk reed er vast geen omaatje van 83 in die zich altijd keurig aan de maximum toegestane snelheid houdt. De bestuurder van het andere voertuig overleefde het ongeval godzijdank en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie is ondertussen begonnen met een zoektocht naar de Porsche-proleet. In een reactie laten zij weten uit te zoeken of op basis van het kenteken uitgevogeld kan worden wie de eigenaar is. Het laat onverlet dat je echt een enorme l*l bent dat je wegvlucht na het veroorzaken van een zwaar ongeluk als deze. De politie is daar dan ook niet blij mee en de Officier van Justitie waarschijnlijk ook niet. "We raden de eigenaar aan zich te melden", zegt een woordvoerder van de skotoe daarover.