PowNed

Radio-dj rijdt zelfde route als Amalia, wordt opgepakt, geeft schuld aan etnisch profileren

Nou zeg! De Amsterdamse radio-dj Serginio Piqué wilde vrijdagmiddag 2 augustus een hapje eten in Antwerpen, reed daarbij exact dezelfde route als kroonprinses Amalia en werd vervolgens 'zomaar' door een zwaarbewapende eenheid onder schot gehouden en gearresteerd.

  1. Laatste nieuws

Dit spannende verhaal staat sinds vandaag te lezen in het Parool. Op een filmpje dat een getuige op die vrijdagmiddag 2 augustus maakte, is te zien hoe de radio-dj en een stel vrienden op de Frankrijklei in de Antwerpse binnenstad 'uit de auto worden gepraat' door het arrestatieteam. Geen hapje eten in Antwerpen dus voor deze Serginio Piqué, maar een urenlange ondervraging in een politiebusje.

Maar waarom was dit nou nodig? Nou, dat zou natuurlijk kunnen omdat Amalia bedreigd werd/wordt en daardoor zeer streng beveiligd wordt en het ergens best wel verdacht is als iemand bewust of onbewust exact dezelfde route als het karavaan van de kroonprinses rijdt, die zeg maar zeer waarschijnlijk niet de eerste de beste route via Google Maps volgt.

Zou kunnen! Nee, volgens Piqué speelt er wat anders: "De Amsterdammers hebben het gevoel dat hun kleurtje een grote rol heeft gespeeld in hetgeen ze is overkomen en dat er sprake was van etnisch profileren."

Tuurlijk!