Woning van Van Uffelen

Bekendste loodgieter van Nederland Ron van Uffelen (45) overleden

Triest nieuws uit Vlaardingen. De in die plaats woonachtige Ron van Uffelen - de bekendste loodgieter van Nederland, die om naar eigen zeggen volkomen onduidelijke redenen voortdurend het doelwit was van explosies - is overleden. 

  1. Laatste nieuws

Volgens zijn advocaat gaat het om een medische oorzaak: "De familie is ontsteld en vraagt eenieder hun privacy te respecteren terwijl zij dit totaal onverwachte en grote verlies proberen te bevatten", aldus de advocaat in een bericht.

Van Uffelen was dus regelmatig het doelwit van aanslagen bij zijn woning. In december vertelde hij nog aan PowNed werkelijk geen idee te hebben wie er achter al die aanslagen in Vlaardingen zat. En dat bleef hij tot het einde volhouden.

Zeker 25 keer waren er incidenten met betrekking tot de loodgieter. De burgemeester van Vlaardingen zag zich dan ook genoodzaakt om Van Uffelen's woning een paar keer te sluiten. Alleen waren de aanslagen niet alleen bij zijn woning, maar er waren ook op zijn bedrijfswagen, bedrijfspand en woningen van familieleden.

Daders (veelal piepjong) werden weliswaar in de kraag gevat, maar blijven hun lieve opdrachtgever om onduidelijke redenen beschermen.