PowNed

Schoof komt drammende Jetten tegemoet over btw-verhoging, maar waarschuwt ook: 'Het is een uitgestoken pink'

Er is veel te doen over het asielbeleid in Nederland, maar wat dacht je van de btw verhoging. Dát is pas erg! Want met een verhoogde btw op sport, kunst, cultuur en boeken is het land straks onleefbaar! Althans, dat wil het linkse blok Timmermans-Jetten ons doen geloven. Goed, wij kunnen best zonder wat huisvrouwen die tijdens Oerol staan te zingen in de Waddenzee onder de noemer 'Kunst', maar tegelijkertijd is een btw-verhoging op sport natuurlijk regelrecht dom. Sporten is gezond, goed voor lijf en geest en verminderd de kans op allerlei gekke kwaaltjes.

  1. Laatste nieuws

En dus moet er wat gebeuren aan die btw-verhoging. En zie nou, na uitdrukkelijke vragen van Rob Jetten (D66) is premier Dick Schoof bereid mee te denken over hoe de btw-verhoging van 9 naar 21 procent bijgedraaid kan worden. Punt van aandacht is wel dat er liefst 2,3 miljard euro (!) wordt opgehaald met de verhoging van de btw. Twee komma drie miljard euro! Wij herhalen: twee komma drie miljard euro! Er zijn dagen dat wij het niet verdienen. Schoof tegen Jetten daarom: "Een gat in de begroting van 2,3 miljard euro is niet handig."

Me dunkt.

Toch toont Schoof zich niet keihard op dit punt. Hij zegt toe dat als Jetten met een alternatieve dekking voor die 2,3 miljard euro komt, hij bereid is de verhoging te heroverwegen. "Iedereen voelt dat dit een pijnlijke maatregel is, maar het gaat om ongelooflijk veel geld." Al houdt hij wel direct een slag om de arm. "Het is geen uitgestoken hand, maar een pinkje." Jetten mag voorstellen indienen tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen. Die zijn volgende week.