PowNed

Slecht nieuws voor starters: dalende hypotheekrente alweer ten einde, rente stijgt weer

Een belangrijk bericht voor alle mensen die een huis willen kopen, maar nog effe wachten op een lagere hypotheekrente. Wacht niet te lang! Onderteken die offerte van de bank! Hup! Na een periode van daling, gaat de rente namelijk weer stijgen! 

  1. Laatste nieuws

En rente betalen is misschien wel het domste wat er is. Weggegooid geld. Geld naar het grootkapitaal. Naar de haaien. Geld dat veel beter besteed had kunnen worden aan bier, vrouwen, disco, auto en andere eerste levensbehoeftes. De Hypotheekshop is in ieder geval duidelijk. De tijd van lage rente is nu alweer voorbij! Nu is het wel zo dat de rente de afgelopen twaalf maanden enorm is gedaald, van 4,55 procent tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie naar 3,60 procent tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie.

Maar vier hypotheekverstrekkers hebben vandaag de boel inmiddels alweer verhoogd en volgens de Hypotheekshop gaan op korte termijn nog eens drie verstrekkers de rente verhogen. Oorzaak zijn veranderingen in de internationale kapitaalmarkt doordat de Amerikaanse economie beter presteert dan eerder werd gedacht. Uiteindelijk heeft de gedaalde rente voor starters overigens niets opgeleverd. Door de enorm gestegen huizenprijzen konden zij vaak nog steeds niet voldoende geld lenen om een huis te kopen.