Persfoto PowNed

Statement naar aanleiding van uitspraak ombudsman

Naar aanleiding van de rel rondom de Taylor Swift-video heeft de ombudsman PowNed op de vingers getikt wegens overtreding van de journalistieke code. In de productieketen van de gewraakte video zijn inderdaad vele fouten gemaakt. 

Dat had nooit mogen gebeuren en heeft ook niets met journalistiek te maken. Het was niet alleen een smakeloos item, maar veel erger nog: totaal respectloos naar vrouwen in het algemeen. Dit werd nog eens versterkt door de titel boven de video. Daarvoor schaam ik mij diep. Wij onderzoeken op dit moment hoe het zo verschrikkelijk fout heeft kunnen gaan. Aan de hand hiervan zullen wij maatregelen nemen die herhaling moet voorkomen. 

PowNed is een omroep die confronteert en choqueert waar nodig. Ongecensureerd, maar intelligent. In dit laatste zijn wij ernstig tekort geschoten. Aan de dames in de video, maar ook aan een ieder die een klacht heeft ingediend, wil ik dan ook mijn oprechte excuses aanbieden. Laatstgenoemden ontvangen uiterlijk volgende week ook allemaal een persoonlijk bericht.

Dominique Weesie 

Voorzitter PowNed

  1. Laatste nieuws