PowNed

Topman Shell opent offensief en wil linkse activisten Extinction Rebellion doodknuffelen

Shell heeft een tegenstander die een totaal verkeerd beeld van Shell heeft en dat maakt Shell-topman Frank Everts erg verdrietig. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Want terwijl Extinction Rebellion iedereen van Shell het liefst permanent ziet vertrekken naar het koufront in SiberiĆ« en anders naar een diep moeras in PatagoniĆ«, wil Shell-topman Frans Everts juist samen met de milieuactivisten werken aan een mooiere, betere en schonere wereld. Topman Everts heeft zijn mondhoeken daarom schoongeveegd en is diep door de knieĆ«n gegaan. Hij wil zijn linkse tegenstanders doodknuffelen.

Door: redactie

Het zijn slimme jongens daar bij Shell, dat moeten we toegeven. We hadden natuurlijk al ontzettend veel respect voor het Nederlandse bedrijf met wereldfaam en een logo net zo bekend als de tong van de Rolling Stones en het embleem van Real Madrid. Een beetje de wereld veroveren door in allerlei labiele landen in Afrika en het Midden-Oosten naar olie te boren is niet voor iedereen weggelegd en het mag ook best een keer gezegd worden dat wij dankzij Shell al decennialang in beweging zijn. Allemaal zaken waar Extinction Rebellion geen oog voor heeft. En dat steekt Everts.

Ook omdat Shell, aldus meneer Everts, hetzelfde doel heeft als Extinction Rebellion, een CO2-uitstootvrije wereld in 2050. Hij zegt het niet in zoveel woorden, maar volgens Everts is er dus eigenlijk helemaal geen verschil tussen Shell en Extinction Rebellion en werken er op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag allemaal klimaatactivisten. Weliswaar vermomd in een maatpak met aktetassen en dikke auto's, maar met dezelfde idealen. Daarom steekt hij een hand uit naar de activisten. Hij wil met ze 'in gesprek, discussiĆ«ren, standpunten begrijpen'. Ook omdat volgens Everts bij hen onvoldoende duidelijk is dat Shell op het wereldtoneel moet concurreren met bedrijven als Chevron en ExxonMobil die volgens hem veel meer olie en gas oppompen en veel minder met duurzaamheid bezig zijn. 

Wat Everts maar wil zeggen: Shell is top. Shell investeert zich suf in duurzame energiebronnen. Shell is bezig met de toekomst en vindt olie en gas ook stom en kut. Dat Shell nog een olie- en gasbedrijf is, is slechts een kwestie van tijd. Het is nu even niet anders, maar straks Shell is alleen nog maar bijtjes, bloemetjes en koetjes in de wei. Shell is Yvon Jaspers, Diederik Samsom, Jan Terlouw. Shell is elke zondagochtend pannenkoeken bakken van biologische volkoren meel. Shell is een tuin zonder tegels. Shell is een fleurige jurk. Shell is een plukboeketje van de markt. Shell is veel meer Extinction Rebellion dan Extinction Rebellion denkt.

Daarom smeekt Meneer Everts: "Alsjeblieft Extinction Rebellion, praat met mij! Ik ben Frank Everts en ik eet al minder vlees! Ik ben een goed mens! Kom discussiƫren! Kom met mij knuffelen!"

  1. Laatste nieuws