PowNed

Triatlontraining Spelen afgelast om nog altijd super ranzige Seine

Iedereen die ooit in Parijs is geweest weet dat Parijs een smerige rot stad is vol met daklozen en straatcriminaliteit en dat de Seine een soort open riool is. Toch dachten de Fransen en het Olympisch Comité dat het een goed plan was om allerlei sporten in de bekendste rivier van Frankrijk te organiseren. Nu blijkt hoe dom dat is want nog voordat er ook maar één sporter in de Seine heeft gelegen, wordt de eerste triatlontraining al afgelast. De reden: de Seine is veel te vuil.

  1. Laatste nieuws

De organisatoren van de Olympische Spelen en World Triathlon melden gezamenlijk in een verklaring dat na een bijeenkomst over de waterkwaliteit van de Seine is besloten het zwemonderdeel van de triatlontraining te schrappen. De Seine blijkt nog altijd zo smerig dat de gezondheid van de sporters ernstig in gevaar zou komen als zij erin zouden gaan zwemmen. En dan te bedenken dat de Franse autoriteiten liefst 1,5 miljard euro (!) hebben uitgegeven om de waterkwaliteit te verbeteren. Er werden voor dat geld onder andere high-end rioolwaterzuiveringssystemen aangeschaft en allerlei waterdeskundigen ingevlogen. Dat heeft dus NUL (zéro) resultaat gehad. 

Ze hadden beter naar onze Nadia kunnen luisteren, misschien wel de mooiste vrouw van Parijs, want zij concludeerde eerder deze week al dat het water van de Seine regelrecht poepwater is. De Parijzenaren die zij spreekt zijn eensgezind wat de Seine betreft. Het is VIES. Een jongen zegt zelfs dat het niet alleen vol is met fietsen en vuilnis, maar ook met lijken. De bekende komiek Olivier Geraund voegt daaraan toe dat hij alleen in de Seine zou zwemmen als hij dood zou willen.

En tóch dachten de Fransen en de Olympiërs dat zij de Seine wel effe schoon zouden krijgen. In april wist de minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, het nog zeker: met de Spelen is de Seine schoon. Niets van waar dus! 1,5 miljard euro over de balk! Alsof er geen andere problemen in Frankrijk zijn! Dat nu al blijkt dat zwemmen in de Seine niet door kan gaan, is een fikse tegenvaller voor de Fransen, die ook al gedonder hadden met het spoor doordat er allerlei aanslagen op waren gepleegd. Lekker begin zo!