PowNed

Triest: 'Meer dan helft Amsterdamse jongeren vindt homoseksualiteit niet oké'

De Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 van de GGD staat boordevol nuttige informatie. Zo blijkt al dat jongeren verslaafd zijn aan sociale media en zich zorgen maken over hun gezondheid (maar ondertussen wel lekker vapen), het laat nóg een zorgwekkende trend zien. 

  1. Laatste nieuws

Steeds minder jongeren die woonachtig zijn in het prachtige Amsterdam vinden homoseksualiteit oké. Nog maar 43 procent van de Amsterdamse jongeren accepteert het dat twee mensen van hetzelfde geslacht verliefd op elkaar worden, meldt De T.

En dus kunnen we concluderen dat het (in elk geval in Amsterdam) helemaal de verkeerde kant op gaat. Want wat maakt het uit of een mannetje of een vrouwtje verliefd wordt op een ander mannetje of vrouwtje, of op beiden? Of verliefd wordt op een mannetje dat eerst een vrouwtje was, of andersom? Of op iemand die zich helemaal niet als zodanig identificeert? Precies! Het maakt geen moer uit!

Maar voor de jeugd in die zogenaamde ""gaycapital""" wel blijkbaar. Van de jongens geeft maar 32 procent aan het normaal te vinden dat twee mensen van gelijk geslacht verliefd op elkaar worden. Onder meisjes is dit 53 procent. Hoe dit precies in andere delen van Nederland zit, weten we niet. De specifieke vraag over homoseksualiteit werd alleen in Amsterdam aan de vragenlijst toegevoegd. Maar dat zegt al genoeg.