PowNed

Tweede Kamer is duidelijk: koning Willem moet belasting gaan betalen

En TE-RECHT. Niemand vindt het leuk, maar toch heeft het ergens ook wel weer wat. Iedereen staat een gedeelte van zijn of haar salaris af, dat tellen we allemaal bij elkaar op en daarmee regelen we alles wat in dit land collectief geregeld moet worden. Mensen die meer verdienen, dragen meer af. Mensen die minder verdienen, minder. Iedereen doet mee. Wat een saamhorigheid! Iedereen doet mee, behalve de koning want die…

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

Ja, geen idee eigenlijk waarom iedereen in dit land altijd al belasting moest betalen, maar de koning nooit. Zelfs de schoonmaakster met een karig minimumloon levert geld in bij vadertje staat. De buschauffeur, de leerkracht, mensen in de zorg, idem dito. Iedereen is de sjaak, ook als je keihard werkt voor een fooi. Dat nu een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het tijd is dat de koning inkomstenbelasting gaat betalen is dan ook een goede zaak. Hij doet niets essentieels, krijgt toch bakken met geld per jaar en alles belastingvrij. 

Ook Mark Rutte, de trouwste wapenbroeder van de koning in de strijd om geen belasting te hoeven betalen, is overstag. Bij de begrotingsbehandeling liet hij gisteren weten geen principiĂ«le bezwaren meer te hebben om de koning belasting te laten betalen. Eerder vonden de linkse partijen, die al langer roepen dat de koning ook gewoon moet dokken, steun bij NSC, BBB en de PVV. Een dikke vette meerderheid noem je dat. Punt is wel dat de grondwet hiervoor moet worden aangepast, maar dat kan vast geregeld worden. NSC vindt dat tot de tijd allerlei belastingvrije extraatjes voor de koning en zijn fam alvast kunnen worden afgeschaft, zoals de belastingvrijstelling voor auto’s met een AA-kenteken.

De PVV is er tegelijkertijd scherp op dat de belasting die de koning moet gaan betalen niet op een andere slinkse wijze alsnog weer terug bij de koning komt. Betalen is betalen. Ook vindt de PVV dat de koning afstand moet doen van zijn salarisverhoging. BBB is terughoudend. Mona Keizer noemt het Koningshuis 'misschien wel het laatste dat ons bindt'. Iets dat natuurlijk dikke onzin is. Willem moet betalen!