Dick Schoof

Typisch: 'Torentje brandgevaarlijk, Schoof blijft zitten want ICT elders onder de maat'

Wat een gefaal weer. De brandweer schreeuwt al een tijdje moord en brand (bij wijze van spreken) over de brandveiligheid op het Binnenhof (een van de redenen dat het Binnenhof verbouwd moet worden en de Tweede Kamer dus tijdelijk elders gehuisvest is) alleen het ministerie van Algemene Zaken, met premier Schoof in 't Torentje voorop, weigert voorlopig te vertrekken. De ICT-beveiliging is namelijk elders niet op orde.

  1. Laatste nieuws

U moet namelijk weten dat in de systemen van Algemene Zaken allemaal gevoelige ultrageheime staatsinformatie te vinden is en dan wil je wel een beetje fatsoenlijke beveiliging tegen hackers en ander gespuis. Het ICT-systeem wat dit moet verzorgen moet worden meeverhuisd en dat is blijkbaar makkelijker gezegd dan gedaan.

Eerder wilde ook al Mark Rutte niet weg en Dick Schoof nu dus ook niet. En dus staat het hele Binnenhof al sinds 2021 leeg behalve het ministerie van premier Schoof. Als het aan zijn ambtenaren ligt, zit Schoof zelfs nog tot de kerst in zijn kantoortje aan de Hofvijver. 

Klein probleempje voor hem is wel dat de gemeentelijke vergunning om daar te mogen werken volgende week woensdag afloopt. De brandweer buigt zich momenteel nog over een verzoek tot verlenging, zegt een woordvoerster van de gemeente.