vrouwen die varen

Van tanker tot busboot: ontmoet de stoere en doortastende dames uit het nieuwe seizoen van 'Vrouwen die Varen'

In een nieuw seizoen van ‘Vrouwen die Varen’, te zien bij PowNed vanaf 4 september om 20:30 bij NPO 3, maken we kennis met een nieuwe lading stoere en doortastende vrouwen die werken op het water. Deze onvermoeibare dames bemannen alles wat drijft, van busboot tot tanker, volgen de meest uiteenlopende routes en hebben verschillende titels. Ze hebben één ding gemeen: ze kunnen niet te lang op de kade blijven. Deze vrouwen varen hun eigen koers en kiezen voor een carrière in een mannenwereld. Met hun passie en doorzettingsvermogen willen ze een inspiratiebron zijn voor andere vrouwen die dromen van een leven op het water.

  1. Vrouwen die Varen
  2. Pers

Zo maken we kennis met de 45-jarige Jenny die dagelijks met haar waterbus toeristen door Rotterdam vervoert en met haar onmiskenbare Rotterdamse accent enthousiast vertelt over de stad. Of neem de 32-jarige openhartige Liana, ze is een bekend binnenvaartvlogger. Met haar meterslange binnenvaartschip met giftige en ontvlambare stoffen vaart ze over de Rijn tegen de stroom in naar Basel. Als haar man het roer overneemt, zorgt Liana voor hun zoontje en legt ze het leven aan boord vast. Ook ontmoeten we de 27-jarige stoere Kelly, die als eerste stuurman de hele wereld over vaart op een onderzoeksschip. Ze is gewend aan de uitdagingen van het werken als enige vrouw aan boord. Haar carrièrekeuze zorgt voor een dynamisch leven dat niet voor iedereen is weggelegd.

Het tweede seizoen van ‘Vrouwen die Varen’ wordt wederom voorzien van het scherpe en altijd genuanceerde commentaar van Ton Kas, die weer lekker op dreef is.

De zesdelige serie ‘Vrouwen die Varen’ seizoen 2, is te zien bij PowNed vanaf 4 september 20:30 op NPO 3.