PowNed

Vergeet de wolf: 'Limburger tijdens wandeling zomaar gedood door kudde koeien'

Al dat gepanikeer over de wolf die na tachtigduizend jaar weer eens een keertje zijn snuit in Nederland laat zien, al die tijd is er een veel groter gevaar geweest waar niemand aandacht aan besteedt: koeien! En dan bedoelen we niet omdat ze slecht zijn voor de stikstofdepositie in dit land, maar omdat ze zomaar, pardoes, willekeurige mensen aanvallen.

  1. Laatste nieuws

De regionale omroep L1 meldt dat gisteren in Spaubeek een 67-jarige wandelaar aangevallen werd door een kudde bloeddorstige koeien. En dus is het tijd om in paniek te raken: de wolf pakt tenminste gewoon een schaap, misschien een hond en in het uiterste geval bijt het een kind, maar de koeien in dit land vallen dus gewoon volwassen mannen aan die alleen maar een wandeling maken.

De slachting door de koeien vond op zaterdag 10 augustus plaats in een wei tussen het Vrouwenbos en de Looiwinkelstraat. Een woordvoerder van de politie bevestigt aan L1 het 'overlijden door niet-natuurlijke oorzaak' die dag, maar er volgt geen verder onderzoek omdat het niet om een strafbaar feit gaat. Je kunt immers moeilijk een stel koeien ondervragen naar het mogelijke moordmotief.

Volgens L1 zouden die dag ook andere wandelaars, de nabestaanden van de man en een agent door de boze runderen zijn belaagd. Waarom de runderen zo agressief zijn, is niet bekend. Of Caroline van der Plas (BBB) naar aanleiding van dit voorval Kamervragen gaat stellen ook niet.