PowNed

Vrouwelijke bokser Imane Khelif lijkt een kerel, tegenstandster stopt gevecht na 46 seconden

Daar sta je als vrouwelijke bokser, in de ring op de Olympische Spelen. Dan denk je een paar goede klappen uit te delen aan een andere vrouw, stapt er ineens een halve kerel de ring in die zo hard slaat als Mike Tyson in zijn beste dagen. Gisteren overkwam het de Italiaanse Angela Carini en zij had 46 seconden en één klap op haar neus nodig om te beseffen dat tegen deze Imane Khelif geen vrouwelijk kruid gewassen is. De Algerijnse bezit namelijk zoveel testosteron en XY-chromosomen, dat ze slaat als een kerel!

  1. Laatste nieuws

Carini koos daarom al snel eieren voor haar geld. De Spelen zijn leuk en aardig, maar een eerlijke strijd en gezondheid zijn ook niet onbelangrijk en als vrouw vechten tegen een iemand die zoveel kenmerken van een man heeft, is ronduit gevaarlijk. Drie klappen van deze Algerijnse Regilio Tuur en je kan voor de rest van je leven jezelf verplaatsen in een rolstoel. De handdoek in de ring gooien dus, besloot Carini al snel en voor haar was dat op dat moment de beste beslissing. Safety first!

Maar het zet wel te denken wat deze Khelif doet bij het vrouwenboksen. Om het meedoen van de Algerijnse was van begin af aan al veel te doen. Vorig jaar werd ze vlak voor de start van de WK-finale uitgesloten van deelname omdat ze de geslachtstest van de internationale boksbond (IBA) niet was doorgekomen. Die test toonde aan dat Khelif een XY-chromosoom heeft en ja, dat is voor een vrouw best vreemd. Het zijn immers biologisch gezien, zo werd vroeger in elk geval geredeneerd, alleen mannen die een XY-chromosoom kunnen hebben! Tegenwoordig is dat allemaal erg fluïde, helemaal in de Pride-maand natuurlijk, maar als het op sporten aankomt is een gelijk speelveld wel zo eerlijk.

En iemand met XY-chromosoom slaat nou eenmaal als een kerel. Als een man. Als een vent. Als een echte. Als die effe de sportschool ingaat komt-ie eruit een portier van de Suprisebar op het Leidseplein. Daar valt als vrouw, en dan bedoelen we één zónder XY-chromosoom, niet tegenop te trainen. Nu heeft Carini uit veiligheidsoverwegingen moeten opgeven en het zet te denken over hoe de rest van het Olympische bokstoernooi bij de vrouwen gaat verlopen. Het IOC wil in elk geval niets weten van uitsluiten van Khelif en trekt direct de discriminatiekaart. Lekker makkelijk. Op deze manier is de vrouwelijke man of de mannelijke vrouw in elk geval de gedoodverfde favoriet voor goud.

Stelling

Deze kwestie vraagt om een polletje! Zeg het maar, wat moeten we hiermee?