PowNed

VS slaat toe en pakt zoon El Chapo en ander kopstuk Sinaloakartel op

Het wordt nog een gezellige boel in de bak bij Joaquín Guzmán Loera in Colorado, beter bekend als El Chapo. Vandaag is niet alleen zijn voormalig rechterhand Ismael 'El Mayo' Zambada opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten, ook zijn zoon Joaquin Guzmán Lopez is in handen van de Amerikanen gevallen. Daar zullen ze flink van balen, want zit je als drugsbaron eenmaal vast in een gevangenis in Amerika, dan kom je daar never nooit meer uit. 

  1. Laatste nieuws

En dat terwijl deze El Mayo en El Chapo jr. juist in Mexico in een vliegtuigje waren gestapt om nieuwe vliegvelden voor drugstransporten te inspecteren. Een routine klusje voor de gelouterde drugshandelaren, ware het niet dat het vliegtuigje na opstijgen koers richting Texas zette. Dat was niet de bedoeling! Maar helaas voor El Mayo en Guzman Lopez was een kopstuk van het Sinaloakartel overgelopen naar de gringos en dus zaten ze ineens in de penarie. Ze zullen flink gescholden hebben en gevloekt, maar dikke kans dat ze meteen een knuppel in de nek, een zak over het hoofd en handboeien om kregen. 

Na een vliegtochtje van een paar uur konden ze uitstappen in het Texaanse El Paso waar waarschijnlijk tot hun schrik een hele delegatie van de DEA hen stond op te wachten. Dat is wat je noemt een baaldag en waarschijnlijk realiseerden zij toen dat zij Mexico waarschijnlijk nooit meer terugzien. Zielig voor vrouw en kinderen! Maar ja, onderdeel van het ondernemersrisico, denken we dan. Voor El Chapo begint het inmiddels een behoorlijke gezinshereniging te worden op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler. Vorig jaar september werd Ovidio Guzmán, een andere zoon van hem, ook al uitgeleverd aan de Verenigde Staten. 

El Mayo en Joaquin Guzmán Lopez werden door de Amerikanen gezien als de huidige leiders van het Sinaloakartel. Voor de wereldwijde handel in coke gaat dit alles natuurlijk geen donder uitmaken, maak je geen zorgen.

Stelling

Snuiven is bloed aan je neus en kan echt niet meer!