PowNed

Waaghalzen klimmen tijdens wedstrijd via dak de Johan Cruijff Arena in, stadion doet aangifte

Wel naar Ajax of het Nederlands elftal willen maar geen zin om een kaartje te kopen? Klim gewoon de Arena in! Het kost misschien wat tijd en energie, en je moet stalen ballen hebben, maar het kan gewoon. Dat bewijzen twee zogeheten freeclimbers die voorafgaand aan de interland Nederland tegen Duitsland van afgelopen dinsdag doodleuk het stadion opkloppen, op het dak terecht kwamen en vanaf daar de wedstrijd ongestoord konden bekijken. Dapper! Maar helaas ook verboden. En dus doet het stadion aangifte tegen de twee klimmers.

  1. Laatste nieuws

Gelukkig staat de actie nog wel gewoon online en dus kan in de halfuur durende video precies bekeken worden hoe zij te werk zijn gegaan. De twee jongemannen klimmen ongezekerd via de stalen hekken aan de buitenzijde van het stadion helemaal omhoog totdat zij uiteindelijk óp het dak van de Arena staan. Het uitzicht dat zij hebben is indrukwekkend en ze lijken totaal niet onder de indruk te zijn van de hoogte en de eventuele gevaren. Ze lopen een rondje op het dak, ze klauteren nog wat, ze staan in de iconische schotels die het stadion sieren, ze zien een vogelnestje, ze kletsen wat over het uitzicht en ze lopen op een loopbrug het dan nog lege stadion in.

Uiteindelijk gaat het dak dicht en wanneer de avond valt, vult het stadion zich met Oranje-publiek. Ze filmen de opkomst van de spelers en kunnen vanuit de nok van het stadion doodleuk de wedstrijd bekijken. Na de wedstrijd, wanneer het stadion leeg is, laten zij zich op de tribunes zakken. Vervolgens lopen ze de omloop achter de tribunes op en uiteindelijk kimmen zij zo het stadion weer uit. Het is bizar om te zien hoe makkelijk het ze afgaat en dat ze dus helemaal niemand tegenkomen. Goed, je kan ook moeilijk beveiliging op het dak van de Arena zetten, maar het zet wel te denken hoe eenvoudig je ongezien het stadion in kan komen. Gelukkig hadden deze gasten geen kwade bedoelingen, maar stel ze hadden dat wel gehad…

De Arena is duidelijk not amused en doet dus aangifte tegen de twee mannen.

Bekijk de video hieronder: