PowNed

Wanhopige dochter zoekt op Grieks eiland Samos naar haar spoorloze moeder Brigitte (65)

Marlou Miedema, de dochter van de sinds donderdagochtend vermiste Amsterdamse Brigitte van Gennip (65) is op het Griekse eiland Samos aangekomen om naar haar moeder te zoeken. Dat schrijft zij op X en op haar Instagram. Zij is daar samen met twee vrienden. Ze zegt in een nachtmerrie te zijn terechtgekomen. Van haar moeder, die op Samos was om samen met een vriendin vakantie te vieren, ontbreekt nog elk spoor.

  1. Laatste nieuws

Ondertussen zoeken de Griekse autoriteiten met man en macht naar de vrouw die donderdagochtend in de buurt van Pythagorion, dicht bij de Tunnel van Eupalinos, waarschijnlijk een wandeling wilde gaan maken. Sinds half elf die ochtend is er geen contact meer geweest met Brigitte. Ook haar vriendin heeft niets meer van haar vernomen. Volgens haar dochter Marlou is het niets voor haar moeder om zomaar zolang niets van zich te laten horen. Het enige dat de Griekse hulpdiensten tot nog toe hebben gevonden, is haar mobiele telefoon.

Om de zoektocht te intensiveren heeft Marlou bijstand van twaalf personen en acht speurhonden van Stichting Reddingshonden RHWW. Op X en op Instagram schrijft zij: 'Ik ben totaal ontdaan door de gigantische nachtmerrie die deze situatie is, waarin het voelt alsof ik continu verkeerde keuzes kan maken met gevolgen die gaan over leven en dood. Ondertussen kan ik alleen nog maar hopen op een wonder.' Via crowdfunding zamelt ze geld in om de reddingsactie te financieren. 'Ik wil iedereen vanuit de grond van mijn hart bedanken. Maar iedere dag duurt te lang. Nu wil ik vooral mijn moeder vinden zodat deze zenuwslopende zoektocht een einde kan krijgen.'

Er is inmiddels 27k van de 50k opgehaald. Doneren kan hier.