PowNed

Weer meer, meer, meer lappen voor zorgverzekering! DWS verhoogt premie met €9,50

Maar natuurlijk! Zorgverzekeraar DWS heeft bekend gemaakt dat klanten volgend jaar 9,50 euro meer mogen lappen voor een simpele basisverzekering, waardoor die in 2025 liefst 158,50 euro per maand zal kosten. KATSJING!

  1. Laatste nieuws

Aangezien DSW traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar is die de nieuwe premie naar buiten brengt, is dit een goede graadmeter en weten we nu al dat andere verzekeraars een soortgelijke stijging zullen volgen. Dat wordt dus weer de portemonnee trekken. Vorig jaar steeg de premie ook al, met liefst 11,50 euro, en dat geldt ook voor de jaren daarvoor.

Volgens DSW komt de premieverhoging door de steeds verder oplopende kosten van de gezondheidszorg. Topman Aad de Groot van DSW zegt dat de grens aan wat mensen in Nederland voor zorg willen en/of kunnen betalen bereikt is. Ga maar na: een simpele basisverzekering is leuk maar heb je geen reet aan als je chronische klachten van iets hebt en de premie voor aanvullende verzekeringen is uiteraard nog veel hoger en hoger.

En ja, mensen die alleen een simpele basisverzekering nodig hebben doen waarschijnlijk toch nooit een beroep op de zorg. Maar betalen zullen we! De DWS-topman zegt wel dat er een grens is in hoever de burger uitgeknepen kan worden: "De rek is er echt uit. Er zijn nu fundamenteel andere keuzes nodig binnen het huidige zorgstelsel", zegt hij.