PowNed

Update: Westland gaat spreidingswet gewoon uitvoeren, zegt burgervader

De gemeente Westland heeft zo zijn principes en die moet je in stand houden. De gemeente heeft geen zin om asielzoekers op te vangen en de Eerste Kamer kan wel zo leuk vandaag gaan stemmen over die spreidingswet, de gemeente laat zich mooi niks opleggen. 

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

Zoals jullie weten gaat de dwangwet - oh sorry wij bedoelen spreidingswet - gemeenten dwingen om asielzoekers te huisvesten en in het geval van Westland betekent dat dus woonruimte vinden voor 700 asielzoekers. Maar hoe dan?

Dat vraagt Guus Bakker, fractievoorzitter van VVD Westland, zich tegenover Omroep West ook af. Immers, Westland kan niet eens de eigen jongeren, ouderen en arbeidsmigranten huisvesten, dus hoe moeten ze dan asielzoekers huisvesten? Die kun je moeilijk op straat laten slapen natuurlijk. 

Andere fractievoorzitters van zowel Westland Verstandig als GemeenteBelang, Forum voor Democratie en LPF denken er net zo over. Dus de landelijke politiek kan zoveel willen, Westland gaat mooi niet luisteren. Eerder lag de gemeente ook al dwars bij de komst van een islamitische school maar uiteindelijk kwam die school er toch. Gaat dat nu weer gebeuren?

Update 14:09 uur:

Dit kan allemaal wel wezen, maar burgemeester Bouke Arends laat via zijn woordvoerster weten dat Westland de spreidingswet gewoon gaat uitvoeren als het zover komt. Het college van burgemeesters en wethouders van Westland zegt dat de wet "vanzelfsprekend" ook geldt voor Westland, zo laat het college weten in een verklaring. De gemeente zal dan ook handelen "binnen de kaders van de wet". De woordvoerster voegt eraan toe dat het "gek zou zijn" als de gemeente dat niet deed.