PowNed

WHO bezorgd: Europese jongeren ne*ken massaal zonder condoom

Jongeren in Europa zijn nog net zo wild, opgewonden en losbandig als vroeger, dat is immers van alle tijden, ze ne*ken alleen niet meer met condoom. Dat zegt de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, en dat baart deze club enorme zorgen. Ne*ken zonder condoom is wellicht lekkerder, het is ook veel gevaarlijker! Zeker als je veel losse contacten hebt en daar blinken de Europese jongeren nou juist in uit.

  1. Laatste nieuws

En dus is de kans groot dat je een SOA oploopt of, erger nog, zwanger raakt. Het zal je maar gebeuren dat je je scharrel van net twintig bezwangert. Dan zit je mooi met de gebakken peren. Hoe ga je in vredesnaam de alimentatie betalen als je zelf ook pas in de twintig bent? Hoe ga je dat thuis uitleggen? Stel je voor dat ineens moet mee betalen aan de kinderopvang. Je bent f*cked!

Dan baal je dat je niet even een rubbertje om de grote worst hebt geschoven. Op dat moment is dat misschien effe een zaaddodende handeling, maar het voorkomt veel problemen, om over alle mogelijke geslachtsziektes nog maar te zwijgen. Toch denken veel jongeren daar tegenwoordig heel anders over. De WHO deed onderzoek in 42 landen onder 242.000 15-jarigen. Het condoomgebruik is, zo bleek, gedaald van 70 procent in 2014 naar 61 procent in 2022. Volgens onze zakjapanner is dat een daling van 9 procentpunt. Schokkend! 

Volgens de WHO komt dat doordat landen de seksuele voorlichting verwaarlozen. Daarom hier even namens ons, de ervaren rotten van de publieke omroep, een snelle les: ne*k veel, maar wel met condoom. Veel plezier!

Stelling

Seks met condoom: