PowNed

Wilders en Timmermans clashen (uiteraard) hard tijdens Algemene Politieke Beschouwingen

Het zijn de Algemene Politieke Beschouwingen en dat betekent dat dames en heren politici zich aan het land op hun paasbest presenteren. In de praktijk betekent dat dat Geert Wilders loopt in te hakken op Frans Timmermans en dat Frans Timmermans reageert door Geert Wilders uit te maken voor rotte vis. Wat de rest van de dag gebeurt is ruis en alleen leuk voor de saaie dodo's die zichzelf willen pijnigen door 's avonds naar Nieuwsuur te kijken. Omdat wij de beroerdste niet zijn hebben wij voor u wat mooie clips van de twee kemphanen verzameld.

  1. Laatste nieuws

In fragment één wil Wilders van Timmermans een verklaring waarom het vertrouwen in de politiek is gestegen sinds hij in de oppositie zit. Leuk. In het tweede fragment zien wij Timmermans, die eerst nog leuk mee lacht met Wilders, die fel van leer trekt tegen de PVV-leider over allerlei sociale verkiezingsbeloftes die hij niet zou waarmaken. Vanuit de linkervleugel van de Kamer stijgt luid applaus op, maar goed, dat is klappen voor eigen parochie en dat geeft maar weer aan wat voor een groot toneelstuk de Algemene Beschouwingen zijn. Het is een lege huls, een perfecte gelegenheid om content voor de socials te creëren. 

Timmermans sneerde uiteraard ook nog naar VVD-fractievoorzitter Dilan Yesilgöz dat haar partij verantwoordelijk was voor het beleid van de afgelopen veertien jaar en niet links. Iets wat maar ten dele waar is omdat de PvdA doodleuk jaren met de VVD in een kabinet heeft gezeten. Caroline van der Plas reageerde door te zeggen dat ze vindt dat Timmermans meer op de inhoud moet debatteren en minder met persoonlijke aanvallen moet komen. Timmermans reageerde daar dan weer op door te zeggen: "Kijk eerst naar uzelf!"

En zo kabbelt het vandaag ouderwets gezellig door in het mooie Den Haag. Wat zijn ze goed bezig hé, onze volwassen kleutertjes!