Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse

WTF: 'Palestijnse burgerwacht' gaat tijdens Nijmeegse Vierdaagse controleren op Israëliërs

Het wordt ook steeds gekker in dit land. Deze week vindt de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse weer plaats en naast dat het evenement heel veel wandelende gekken en zuipende gekken trekt, zullen nu ook ergens langs de route 'activisten' van de groep Nijmegen4Palestine staan die Nijmegen tijdens de Vierdaagse jodenvrij houden (oh sorry, wij bedoelen 'die deelnemers zullen controleren op banden met Israël').

  1. Laatste nieuws

De Pro-Palestijnse actievoerders van Nijmegen4Palestine kondigden gisteren aan dat ze met ‘geweldloze burgerwachten’ naast het parcours van de Vierdaagse gaan staan. "Om te observeren of er Israëlische militairen meedoen”. Niet dat er Israëlische militairen mee zullen doen (dat doen ze namelijk al sinds 1965 niet meer), maar mogelijk wel veteranen. 

Als het aan de burgerwacht ligt worden die er straks stuk voor stuk uitgepikt. Gelukkig trekt burgervader Hubert Bruls hier een grens: "Het instellen van een burgerwacht om individuele wandelaars in de gaten te houden is ronduit dreigend en intimiderend en kan fungeren als een algemene oproep tot discriminatie, haat en geweld."

Benieuwd of er ook een beetje gehandhaafd gaat worden. We gokken er zo op dat daar straks nou net het probleem zit.