PowNed

ZIELIG: Bijna 200 dieren harteloos gedumpt voor deur van dierenopvang

Oké, welke harteloze dierenbeul heeft dit op zijn geweten? Gistermiddag zijn 184 dieren zomaar, pardoes op de stoep voor de deur van dierenopvang Flappus in Zwolle gedumpt. Blijkbaar door een of andere onverlaat die van zijn 96 cavia's, 55 konijnen, 21 kippen en 12 hanen af wilde. 

  1. Laatste nieuws

Hoe haal je het in je hoofd... Vast een of andere gewetenloze fokker die genoeg van zijn of haar hobby heeft. De beestjes zaten in verschillende, krappe dozen en een aantal dieren was al ontsnapt. Dat is al erg, maar het ergste hebben wij nog geeneens genoemd: "Onder hen zijn moeders met baby's, niet-gecastreerde beren en rammen en talloze zwangere dieren. Allen getekend door schimmel, bijtplekken en ander letsel", zo vertelt de eigenaar van de dierenopvang tegen RTV Oost.

Hij zegt dat als alle diertjes bevallen zijn er maar liefst 400 dieren een plek zouden moeten krijgen. De dierenopvang kan daarom wel wat extra geld gebruiken en vraagt aan mensen (die wel een beetje een hart voor dieren hebben) om een donatie te doen.