PowNed

ZIEN: Bonaire in paniek om vier meter lange krokodil, baai afgesloten door autoriteiten

Paniek OP Bonaire. Niet omdat de long island iced tea op ons favoriete vakantie-eiland op is, maar omdat er een heuse krokodil rondzwemt. Je zou denken dat ze daar wel wat meer gewend zijn, het is immers een tropisch eiland en daar stikt het van de gekke beesten, maar niets is minder waar. Een krokodil hoort niet op Bonaire en dus staat het hele eiland  op zijn kop! 

  1. Laatste nieuws

Want wat doet dat gekke beest daar! Er zwemmen immers nooit krokodillen in de wateren rondom Bonaire! Op het Texel van de Cariben praat men inmiddels nergens anders meer over. Het is dan ook een hard gelach voor alle vakantiegangers die eindelijk effe de boel de boel wilden laten. Strandbedje, sappie erbij, vrouw buiten gehoorsafstand en dan af en toe een smerig duikje in de azuurblauwe zee. Dat zit er door de krokodil nu effe niet in dus!

Het beest is vier meter lang (dat is bijna drie keer Roel van Velzen) en hoe groot en gevaarlijk dat is werd op een persconferentie benadrukt door de gezaghebber van Bonaire, ene John Soliano. Hij kondigde aan de baai van Sorobon te sluiten en zei dat iedereen uit de buurt van dat gebied moest blijven. Nu is het zaak het beest te vangen. Dat doen ze daar met drones ingezet én een expert van Diergaarde Blijdorp die woont en werkt bij Bonaire. 

Diergaarde Blijdorp zegt niet uit te sluiten dat het om meer dan één krokodil gaat. Hun medewerker, die op Bonaire woont om een project voor Diergaarde Blijdorp uit te voeren, is afgelopen nacht in het gebied geweest om te eyeshinen, dat is met een zaklamp op het water schijnen net zolang totdat je de ogen van de krokodil ziet glinsteren. Of het resultaat heeft gehad, is nog onbekend. Het doel is om het beest levend te vangen, aldus de autoriteiten.