PowNed

ZIEN: dronken Britten vechten erop los na verloren EK-finale

Even leek het erop dat de EK-finale tussen Spanje en Engeland in een verlenging en misschien wel met penalty's zou eindigen, totdat in de 86ste minuut Mikel Oyarzabal de trekker overhaalde. Bam, 2-1, Spanje Europees Kampioen, Engeland met lege handen. Football not coming home, de eilandbewoners allemaal jankend naar huis. 

  1. Laatste nieuws

Dat niet alle Britten dit verlies direct konden accepteren, blijkt wel uit de vele vechtpartijen die verspreid over Europa uitbraken. Wij hebben een mooie compilatie gemaakt van ouderwets Brits dronkemansgeweld. 

Hier kan je zien dat het in het stadion al misging. Meneer slaat een andere meneer op het hoofd. Niet netjes!

Ook in Benidorm, waar sinds jaar en dag Britten komen voor strand, zon en veel bier, liepen de gemoederen hoog op. Britten grepen de 2-1-nederlaag aan om een aantal willekeurige Spanjaarden een kopje kleiner te maken.

En bleef het daar dan bij? Zeker niet. Ook op het eigen eiland ging het her en der behoorlijk mis. In Welwyn, een slaperig dorpje met nog geen 9.000 inwoners iets net noorden van Londen, gingen een aantal zatlappen met elkaar op de vuist. Gezellig!

In Hertford, nog zo'n saai dorpje boven Londen, werden ook even de bakens verzet na het laatste fluitsignaal. Zei er iemand paella? Een klap op je kop kan je krijgen!

En hoe was het in Londen zelf? Was daar alles rustig? Waren het alleen plattelandbewoners die zich misdroegen? Nee! Ook in Londen werd er gevochten. Kijk maar!

Gelukkig was er ook een hoop gezelligheid, maar dat was vooral voor en tijdens de wedstrijd. Kijk hier maar eens naar. Zo vier je een punt!