PowNed

ZIEN: Drugsbende gijzelt presentatoren live op tv in Ecuador (en Rob Kamphues smeekt om hulp)

Het gaat niet zo heel lekker in Ecuador. Maandag ontsnapte Ă©Ă©n van de meest gevaarlijke drugscriminelen van het land uit een zwaarbeveiligde gevangenis, daarna was live op nationale televisie te zien dat de presentatoren van zender TC Television werden gegijzeld door gemaskerde mannen, die voor de camera's met wapens en bommen begonnen te zwaaien en dáárna bereikte ons het nieuws dat Rob Kamphues vast zit op het vliegveld in Ecuador. Via twitter smeekt hij om hulp. 'Help ons!' De noodtoestand is inmiddels afgekondigd.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

Of dit laatste te maken heeft met het feit dat presentator Rob Kamphues niet naar huis kan na een verder hopelijk fijne vakantie, is onbekend. Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat de mensen in Ecuador helemaal niet weten wie Kamphues is, hier beroemd door al zijn autoprogramma's en zijn dickpicks op Instagram, en hem aanzien voor zomaar een verdwaasde kale man die totaal niet grappig is. Sneu is het natuurlijk wel. Net wanneer hij op vakantie is, bedenkt een drugscrimineel het hele land op stelten te zetten. Free Rob Kamphues!

Want man man man, wat een gedoe daar allemaal. De bom ontplofte maandag toen de beruchte crimineel JosĂ© Adolfo MacĂ­as, bij intimi beter bekend als Fito, ontsnapte uit de gevangenis van de havenstad Guayaquil waarin hij een 34-jarige celstraf uitzat. Deze JosĂ© is verre van okselfris en wordt niet alleen gezien als de leider van de beruchte Los Choneros-bende, hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op presidentskandidaat Fernando Villavicencio vorig jaar augustus en zou een dikke pak hebben in de coke-handel. Gisteren was hij ineens foetsie en na vijftien uur zoeken moesten de autoriteiten erkennen dat hij ontsnapt was. 

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed

Daardoor ontstond er gedoe in allerlei andere gevangenissen, het werd onrustig in de straten van de grote steden van Ecuador, duizenden bendeleden roerden zich, er volgde een geweldsuitbarsting en president Daniel Noboa kon uiteindelijk niets anders doen dan de noodtoestand afkondigen. Het leger werd erbij gehaald. Tanks de straten in! Helaas vielen er afgelopen nacht tien doden in Ecuador, waaronder twee politieagenten en is Fito nog altijd spoorloos. De gijzeling van de tv-studio werd uiteindelijk beĂ«indigd door special forces van Ecuador. Ook zouden er mensen zijn gegijzeld bij ziekenhuis en universiteiten. Er is een avondklok ingesteld. President Noboa heeft de drugscriminelen in het land de oorlog verklaart en zei niet te rusten totdat de 'narco-terroristen' zijn uitgeschakeld.

En Rob Kamphues, alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zit ondertussen nog steeds vast op het vliegveld van Guayaquil.