Donald Trump met wit verband

ZIEN: ontroerde Donald Trump met verband om rechteroor op Republikeinse conventie

Donald Trump heeft zich gisteravond voor het eerst in de openbaarheid laten zien na de aanslag op zijn leven van afgelopen zaterdag. Op een conventie van de Republikeinse partij in Milwaukee was duidelijk te zien dat hij aan zijn rechteroor een wit verband droeg. Hoewel hij het publiek niet toesprak, was de menigte door het dolle heen om de presidentskandidaat te kunnen zien. Ze scandeerden zijn naam en riepen massaal 'We Love USA'.

  1. Laatste nieuws

Ondertussen verloor de Secret Service hem geen milliseconde uit het oog. Sterker nog: na afloop van de conventie, waarbij Trump plaats had genomen naast naast zijn gisteren gekozen running mate J.D. Vance, en Trump de zaal verliet, was hij bijna niet te zien voor het publiek omdat hij volledig omsingeld was door de kleerkasten van de Secret Service. Die zijn natuurlijk als de dood dat er weer wat met Trump zal gebeuren, want de vraag blijft: hoe kon het in vredesnaam gebeuren dat iemand een schot op Trump kon afvuren terwijl mensen in het publiek de schutter allang gespot hadden?

Dat het Trump allemaal niet onberoerd liet dat hij een staande ovatie kreeg bij het betreden van de zaal was duidelijk te zien. Hoewel hij uiteraard zijn vuist weer balde en in de lucht stak, was hij ook duidelijk geraakt door de staande ovatie die hij minutenlang kreeg. 

Het was overigens niet alleen maar applaus voor Trump, ook werd hij officieel gekozen tot Republikeins presidentskandidaat. De verwachting is dat Trump, bij een volgende Republikeinse conventie, wél het woord neemt.