Woke-KLM in nood moet kappen met onzin over diversiteit

De KLM. Het paradepaartje van de Nederlandse luchtvaart (weliswaar in Franse handen, maar toch) heeft weer wat nieuws bedacht om te deugen. Komende week gaat het een week lang 'diversiteit vieren' en daar is binnen het bedrijf niet iedereen even blij mee. Wat ons betreft moet de KLM ook heel snel hiermee kappen.

  1. Laatste nieuws
PowNed

Speciaal voor deze 'week van de diversiteit' worden - tegen ongetwijfeld riante vergoedingen - BN’ers Splinter Chabot, Özcan Akyol en anti-zwarte pietactivist Mitchell Esajas ingevlogen (haha) en nu zijn wij op zich helemaal niet tegen gebabbel over diversiteit hoor, maar er zijn wel wat andere zaken waar de KLM zich druk over zou mogen maken.

Het gaat namelijk helemaal niet zo goed met de KLM. Na "tegenvallende" kwartaalcijfers moest er bezuinigd worden. En niet zomaar bezuinigd, maar 200 miljoen euro bezuinigd. Er zou gesneden worden in de kosten, alle overbodige uitgaven zouden geschrapt worden en nog erger: een deel van het personeel moest vrezen voor het voortbestaan van hun baan. "We onderzoeken de stap naar een leniger bedrijf", zo formuleerde Steven Zaat van moederbedrijf Air France-KLM het in april tegenover het Parool

Dit moest gebeuren, want anders zou de investering in de nieuwe Airbus A321-vloot in gevaar komen. Waarom dan in vredesnaam het personeel vermoeien met dit soort onzin over diversiteit? Het is 'onzin' omdat als er nou één bedrijf is waar al jarenlang sprake is van diversiteit, dan is het de KLM wel. Ondertussen heeft het personeel wel het nodige te klagen. Over kapotte vliegtuigen, stoelen en toiletten. Het gebrek aan nieuwe onderdelen, het gebrek aan technici, met als gevolg vertraging en ander ongemak en boze passagiers. 

Nee, gelukkig wordt straks een week lang de diversiteit goed gevierd! Lekker met Splinter Chabot naar het museum over het slavernijverleden van anti-Piet Esajas. Operationeel is het een puinhoop maar wat geeft dat, nietwaar?